Szukaj na tym blogu

czwartek, 26 lipca 2012

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem

Bardzo lubię śniadania na ciepło, dlatego tez mimo upałów zapraszam  Was dzisiaj na:

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem


  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 40 dag pieczarek
  • 20 dag sera żółtego
  • 1 średnia cebula
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz do smaku
Obrać cebulę, pokroić drobno. Na patelnię wlać odrobinę oliwy i podsmażyć cebulę. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę, dodać do cebuli. Dodać sól, pieprzy i smażyć, aż woda wyparuje. Zostawić do przestygnięcia. Ciasto francuskie podzielić na 8 części na środek każdej nałożyć przestudzone pieczarki, posypać tartym żółtym serem, skleić w koperty. Można posmarować rozmąconym żółtkiem. Piec ok. 20-30 min w średnio nagrzanym piekarniku. Smacznego!


 A ja uciekam się opalać! :)

2 komentarze: