Bardzo lubię śniadania na ciepło, dlatego tez mimo upałów zapraszam Was dzisiaj na:
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 40 dag pieczarek
- 20 dag sera żółtego
- 1 średnia cebula
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz do smaku
Obrać cebulę, pokroić drobno. Na patelnię wlać odrobinę oliwy i podsmażyć cebulę. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę, dodać do cebuli. Dodać sól, pieprzy i smażyć, aż woda wyparuje. Zostawić do przestygnięcia. Ciasto francuskie podzielić na 8 części na środek każdej nałożyć przestudzone pieczarki, posypać tartym żółtym serem, skleić w koperty. Można posmarować rozmąconym żółtkiem. Piec ok. 20-30 min w średnio nagrzanym piekarniku. Smacznego!
Oj, to by mi smakowało :)
OdpowiedzUsuńTo zapraszam do Szczecina :)
Usuń