Moje dzisiejsze śniadanie! Lubię wakacje właśnie za takie leniwe, pyszne śniadania. Można wtedy na nie poświęcić więcej czasu i zrobić coś pysznego. Kiedyś w jakimś czasopiśmie (chyba Poradnik Domowy) widziałam zdjęcie właśnie takiej bułeczki zapiekanej z jajkiem. Dodałam do tego ser i wyszło coś pysznego.
Bułeczka zapiekana z jajkiem
Składniki na 1 osobę:
- 1 jajko
- 1 bułka kajzerka
- łyżka tartego sera
- łyżka masła
- sól pieprz do smaku
Z bułki odkroić wierzch, środek wydrążyć. W miseczce wymieszać ser, masło, sól, pieprz i wysmarować masą środek bułeczki. Wbić w środek jajko. Zapiekać w temp. 180 stopni jakieś 10-15 minut aż jajko się zetnie (wierzch bułeczki też podpiec). Podawać z ulubioną sałatką - u mnie pomidorki cherry, rzodkiewka, bazylia, łyżka jogurtu greckiego. I garść pysznych czereśni!
Przepis dodaję do akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz