Szukaj na tym blogu

środa, 8 sierpnia 2012

Inne wykorzystanie Chorizo

Ruszyła akcja Lidla - Kuchnia Lidla i zauważyłam, że dużo osób postanowiło wypróbować przepisy Pascala i Okrasy. Myślę, że to dobry pomysł, by inspirować się ich przepisami. Podobnie, jak główni bohaterowie tej akcji sięgnęłam po chorizo. Chorizo to hiszpańska kiełbasa wieprzowa o wyrazistym smaku oraz charakterystycznym zapachu. Dziś chciałam Was zaprosić na tartę z chorizo, kiełbasą i serem.


Tarta z chorizo, kiełbasą, cebulą i serem

Składniki:

ciasto jak tu: (klik)

Farsz:
  • 10 plasterków chorizo
  • 400-500g dowolnej kiełbasy
  • 2 średnie cebule
  • 2 jajka
  • 6 łyżek jogurtu greckiego
  •  100-150g sera żółtego
  • pieprz, sól, pieprz cayenne do smaku
Kiełbasę oraz cebule pokroić drobno, podsmażyć, doprawić. Wyłożyć na podpieczony spód. W misce wymieszać jajka oraz jogurt. Całość zalać masą jajeczno - jogurtową. Ułożyć plasterki chorizo, na koniec posypać tartym serem. Piec jeszcze 15-20min. Smacznego!


3 komentarze:

  1. Uwielbiam wyrazisty smak chorizo i tarty. Szkoda, że wyrzuciłam ostatnią ulotkę Lidla.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale uczta, też śledzę przepisy Pascala i Okrasy, pysznie im wszystko wychodzi, a Twoja tarta- wow..

    OdpowiedzUsuń
  3. Chyba tez to zrobię, na Twoim talerzu wygląda bardzo apetycznie :-)

    OdpowiedzUsuń