Szukaj na tym blogu

czwartek, 1 listopada 2012

Spaghetti z tuńczykiem

Przepis znalazłam dawno temu razem z przyjaciółką. Jest szybkim i prostym sposobem na obiad. Sprawdza się doskonale również na babską kolację, pełną dobrego wina i humoru. Polecam dodać jednak świeże zioła.



Spaghetti z tuńczykiem

  •  Pyszka dobrego tuńczyka w oleju
  • 1 cebula
  • Puszka pomidorów pelati
  • Oregano 
  • Bazylia 
  • Sól 
  • Pieprz 
  • Śmietana lub jogurt grecki
  • Makaron spaghetti

Otwieramy tuńczyka, wylewamy olej na patelnie. Smażymy na nim pokrojoną drobno cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy tuńczyka. Następnie pokrojone pomidory z puszki wraz z sokiem. Dusimy przez kilka minut, na koniec dodajemy śmietanę bądź jogurt oraz przyprawy. Makaron spaghetti gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Podajemy udekorowane cząstkami pomidorów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz