Ruszyła akcja Lidla - Kuchnia Lidla i zauważyłam, że dużo osób postanowiło wypróbować przepisy Pascala i Okrasy. Myślę, że to dobry pomysł, by inspirować się ich przepisami. Podobnie, jak główni bohaterowie tej akcji sięgnęłam po chorizo. Chorizo to hiszpańska kiełbasa wieprzowa o wyrazistym smaku oraz charakterystycznym zapachu. Dziś chciałam Was zaprosić na tartę z chorizo, kiełbasą i serem.
Tarta z chorizo, kiełbasą, cebulą i serem
Składniki:
ciasto jak tu: (klik)
Farsz:
- 10 plasterków chorizo
- 400-500g dowolnej kiełbasy
- 2 średnie cebule
- 2 jajka
- 6 łyżek jogurtu greckiego
- 100-150g sera żółtego
- pieprz, sól, pieprz cayenne do smaku
Uwielbiam wyrazisty smak chorizo i tarty. Szkoda, że wyrzuciłam ostatnią ulotkę Lidla.
OdpowiedzUsuńAle uczta, też śledzę przepisy Pascala i Okrasy, pysznie im wszystko wychodzi, a Twoja tarta- wow..
OdpowiedzUsuńChyba tez to zrobię, na Twoim talerzu wygląda bardzo apetycznie :-)
OdpowiedzUsuń