Przepis znalazłam dawno temu razem z przyjaciółką. Jest szybkim i prostym sposobem na obiad. Sprawdza się doskonale również na babską kolację, pełną dobrego wina i humoru. Polecam dodać jednak świeże
zioła.
Spaghetti z tuńczykiem
- Pyszka dobrego tuńczyka w oleju
- 1 cebula
- Puszka pomidorów pelati
- Oregano
- Bazylia
- Sól
- Pieprz
- Śmietana lub jogurt grecki
- Makaron spaghetti
Otwieramy tuńczyka, wylewamy olej na patelnie. Smażymy na
nim pokrojoną drobno cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy tuńczyka.
Następnie pokrojone pomidory z puszki wraz z sokiem. Dusimy przez kilka minut,
na koniec dodajemy śmietanę bądź jogurt oraz przyprawy. Makaron spaghetti
gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Podajemy udekorowane cząstkami
pomidorów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz